אוכל
צילום׃ חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים

יום ראשון הוא היום בשבוע שבו אנחנו נתקפים ביעילות: אנחנו משנסים מותניים ומתקתקים סיר עם כמה דברים טובים - עיקרית ותוספת ביחד - ואז שקטים עד יום שלישי לפחות. תכלס, אחלה דיל

לייזה פאנלים | לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן | פורסם 24/06/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 245 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לתערובת הקציצות:

1 ביצה

1 כף גדושה קטשופ

1 שן שום, כתושה

חצי בצל לבן

מעט פטרוזיליה קצוצה

1 כפית מלח

חצי כפית כמון

חצי כפית פלפל שחור

לקציצות:

500 גרם פרגיות טחונות

3 כפות גדושות פירורי לחם או פרוסת חלה עבה-עבה מפוררת

לסיר:

רבע כוס שמן זית

1 בצל קטן, חתוך לקוביות

1 גזר קטן, חתוך לקוביות

1 גמבה אדומה קטנה, חתוכה לקוביות

1 רסק עגבניות קטן

1 ליטר מים

1 כפית מלח

פלפל שחור

1 כף סוכר חום

2 שיני שום, כתושות

כמה עלי בזיליקום (מי שאוהב יוסיף גם כמה עלי נענע קצוצים)

1 כוס פתיתים או אורז או בורגול (לא מבושלים)

1 כוס אפונה ירוקה עדינה

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 נכין את תערובת הקציצות: נערבל את חומרי התערובת בבלנדר ונעביר לקערה.

2 נכין את הקציצות: נוסיף לקערת התערובת פרגיות טחונות ופירורי לחם ונלוש טוב-טוב בידיים.

3 נחמם תנור ל-200 מעלות.

4 ניצור קציצות יפות, נשטח בתבנית על נייר אפייה משומן ונכניס לתנור לכ-20 דקות עד להשחמה קלה.

5 נכין את הסיר: נחמם בסיר רחב שמן זית ונטגן את קוביות הבצל, הגזר והגמבה 3-4 דקות עד לשקיפות. נוסיף את רסק העגבניות והמים, נערבב, נתבל במלח, פלפל, סוכר, שום ועשבי תיבול.

>> עוד מתכונים מהספר של לייזה פאנלים

6 כשהסיר מגיע לרתיחה ננמיך את האש ונכסה אותו.

7 נוסיף את הקציצות מהתנור לסיר בזהירות, נכסה את הסיר ונביא שוב לרתיחה.

8 עכשיו זה שלב חשוב, המים צריכים להיות בערך בגובה הקציצות, אם הם נמוכים יותר נוסיף מים ונתקן תיבול בהתאם. נביא לרתיחה ואז נוסיף כוס פתיתים או אורז או בורגול וכוס אפונה. נבשל 15 דקות או עד לרכות.

9 טעימי בתוספת של מיץ לימון סחוט טרי. אם יש יותר מדי נוזלים, נגלה את הסיר ונבשל עד צמצום.