אוכל
צילום׃ Michal Merka, Istock

תבשיל עוף טעים לכל המשפחה

חזה עוף ברוטב לימון, שמן זית, רוזמרין ותפוחי אדמה

תמי אקרמן | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 06/07/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הכנת חזה עוף בתנור ברוטב עדין שומרת על העסיסיות שלו ומונעת את התייבשותו.

מרכיבים (5 מנות):

שני חזות עוף (כ-750 גרם)
חצי כוס שמן זית כתית
רבע כוס מיץ לימונים טריים
מלח, פלפל שחור
2 ראשי שום טריים (סגולים)
500 גרם תפוחי אדמה ננסיים
ארבעה ענפי רוזמרין טרי

אופן ההכנה:

מחממים מראש את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ'). 1. מסדרים את חזות העוף על תבנית משומנת במעט שמן זית. 2. מנערים יחד את השמן עם מיץ הלימון. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור - לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על חלקי העוף והופכים אותן פעם-פעמיים לאבטחת ציפוי אחיד של העוף ברוטב. 3. מניחים מסביב את ראשי השום ותפוחי האדמה (אם הם קטנים ונקיים - אין צורך בקילוף) ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין. 4. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים במרכז התנור כ-45 דקות עד שתפוחי האדמה והעוף מוכנים.