אוכל
צילום׃ דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן

נתחי עוף מוקפצים עם הריסה וזיתים

במוקפץ הזה, בניגוד לרוב המוקפצים, אין רצועות של גזר ופלפלים, ומה שכן יש זה ממרח הריסה, לימון כבוש וזיתים שבורים. מיוחד? זה בטוח. טעים? בטוח אפילו יותר. והכל במחבת

בני סיידא | הכל במחבת, הוצאת מודן | פורסם 20/07/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מנה פיקנטית, שמכינים בצ'יק-צ'ק, בתנאי שכל המצרכים זמינים. נהדר להגיש על קוסקוס.

מרכיבים (5 מנות):

600 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

למרינדה:

רבע כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

4 שיני שום, כתושות

להקפצה:

6 כפות שמן

1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק

4 שיני שום, פרוסות

1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק

3 כפות לימון כבוש, קצוץ

2 כפות הריסה מתוקה

100 גרם זיתים ירוקים שבורים, מגולענים

מלח גס

פלפל שחור גרוס

חצי כוס מרק עוף צח

להגשה:

חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את העוף עם מרכיבי המרינדה, מערבבים ומשהים חצי שעה.

2 מחממים במחבת 3 כפות מהשמן, ומקפיצים את העוף בשני מחזורים עד שהעוף משנה את צבעו. מעבירים לקערה.

3 מוסיפים למחבת את השמן הנותר, מוסיפים בצל, שום ופלפל חריף, ומטגנים 5 דקות עד להזהבה.

4 מחזירים למחבת את העוף, מוסיפים לימון כבוש, הריסה וזיתים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מרק עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומגישים.