אוכל
צילום׃ עודד קרני

פרגית עוף במיץ רימונים עם ירקות

מנה צבעונית וחגיגית של יניב גור אריה

יניב גור אריה | גלריית המומחים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לפרגית

16 "סטייקים" של פרגית
צרור קטן של כוסברה קצוצה
1 כף תבלין "ראס אל חנות"
מעט שמן, מלח ופלפל
250 מ"ל מיץ רימונים טרי
גרגירים מרימון אחד

לירקות

2 קישואים
חופן עלי מנגולד
2 כרישות
1 סלק אדום
½ ק"ג דלעת
5 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מעט מלח ים אפור
מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

לירקות: חותכים קישואים ודלעת לקוביות, מתבלים במלח, פלפל, מעט פטרוזיליה ושמן זית ואופים בתנור חם כ-1/4 שעה. מבשלים את הסלק האדום בשלמותו במים רותחים כשעה. מצננים, מקלפים , חותכים לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית. פורסים דק את הכרישה ומאדים במעט שמן כ-10 דקות עד ריכוך, קוצצים את עלי המנגולד ומוסיפים למחבת, מאדים עוד 3 דקות, מתבלים ומסירים מהאש. לפרגית: משמנים היטב בשמן זית . מתבלים במלח, פלפל ו"ראס אל חנות" וצורבים על מחבת חמה שתי דקות מכל צד. מוסיפים מיץ רימונים ומערבבים היטב, מעבירים לתנור חם ל- 10 דקות. להגשה: מסדרים בצלחת מהכרישה והמנגולד, מניחים מעל פרגית ויוצקים מהרוטב. מפזרים מסביב קישואים, סלק ודלעת. מקשטים בכוסברה קצוצה וגרעיני רימון.