אוכל
צילום׃ עודד קרני

עוף מתובל עם דבש וסויה

קבלו מתכון קליל ומוצלח שילווה טוב את המפגש עם האנשים שאתם אוהבים, ולא משנה אם זה על מנגל או בתנור בבית

רוני מנדלמן | mako | פורסם 01/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 חלקי עוף (3 כרעיים מפורקות, או חלקים אחרים)

2 כפות סוכר

למרינדה

6 כפות סויה

4 כפות דבש

3 כפות שמן זית

כפית ג'ינג'ר מגורר

מעט קינמון

מלח גס

פלפל שחור גרוס

כלים

קערת ערבוב עמוקה

כף

תבנית אפייה עמוקה (עדיף פיירקס)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את חומרי המרינדה בקערה ומניחים את חלקי העוף בפנים לכמה שעות טובות (לא פחות משעה), לספוג את הנוזלים.

3 מעבירים את העוף עם המרינדה לתבנית ואופים 20 דקות. הופכים ואופים 25 דקות נוספות. רוצים לנפנף אותו על המנגל? הוציאו את העוף מהמרינדה ישר לגריל, והשאירו אותו שם עד שהוא נהיה פציח מבחוץ ורך מבפנים. הפכו, ותנו לו כמה דקות נוספות.

4 מגישים עם המרינדה.

>> עוד מתכונים של טעימא