אוכל
צילום׃ לימור לניאדו-תירוש

קציצות עוף עם חצילים

מה מיוחד בקציצות האלה? שום דבר חוץ מהקימל הטחון, העובדה שהן די דיאטטיות ושהן מתבשלות ברוטב של עגבניות שרי וחצילים צלויים. לא יודעים מה אתכם, אנחנו בא לנו על המתכון הזה לאללה

לימור לניאדו-תירוש | מנה עיקרית, הוצאת מטר | פורסם 08/10/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם בשר עוף או הודו טחון

1 גזר, קלוף ומגורר

1 תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורר

1 ביצה

1/3 כוס פירורי לחם

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית כמון

½ כפית קימל טחון

¼ כפית פפריקה חריפה

2 שיני שום, כתושות

לחציל הצלוי:

2 חצילים בינוניים בעלי קליפה מבריקה

2 בצלים, קצוצים לקוביות גדולות

5 כפות שמן זית

½ כפית מלח גס

לרוטב:

3 כפות שמן זית

6 שיני שום, פרוסות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

½ כפית קימל טחון

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

¼ כפית פפריקה חריפה

700 גרם (½ סלסילה גדולה)

עגבניות שרי, חצויות

1 כפית סוכר

1/2 1 כוסות מים

½ כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את חומרי הקציצות ומערבבים היטב. מכניסים את התערובת למקרר לשעה.

2 מוציאים מהמקרר, ובידיים רטובות צרים קציצות מעט פחוסות ומחזירים למקרר עד השימוש.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים את החצילים תוך השארת מעט פסים של הקליפה וחותכים לקוביות בינוניות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות החצילים ואת קוביות הבצלים, מוסיפים שמן זית ומלח גס, מערבבים מעט וצולים 30-25 דקות, עד הזהבה. מערבבים מדי פעם.

4 הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים שמן ומטגנים שום ותבלינים עד שעולה מהם ריח נעים. מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את החצילים והבצלים הצלויים, מערבבים ומוסיפים סוכר ומים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות לסיר. מכסים, מביאים לרתיחה בשנית ומבשלים על בעבוע עדין במשך 20 דקות.

5 מערבבים בזהירות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים קלות ומגישים לצד אורז מהביל.

>> לעוד מתכוני עוף של לימור תירוש לניאדו

>> הגיע הזמן להתחיל לאכול את הקליפה של הבננה