צילום׃ אודליה צדוק
קציצות גונדי
המנה הפרסית הקלאסית שמשתלבת מצויין עם אורז לבן
אודליה צדוק | mako אוכל
| פורסם 03/02/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות
קילו חזה עוף טחון
4 בצלים בינוניים קלופים
3/4 כוס חומוס קלוי טחון (להשיג בחנויות התבלינים)
מעט שמן
מלח ופלפל
קורט כמון טחון
קורט כוסברה טחונה
קורט כורכום
קורט הל
למרק
קורט כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף
קורט הל
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה (ולא רכה מדי). משהים חצי שעה במקרר.
2 מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את התבלינים (כורכום, אבקת מרק והל).
3 מכינים מתערובת הבשר קציצות עגולות בגודל של כדור טניס, וזורקים לתוך המרק.
4 מניחים לקציצות להתבשל כחצי שעה.