אוכל
צילום׃ אודליה צדוק

קציצות גונדי

המנה הפרסית הקלאסית שמשתלבת מצויין עם אורז לבן

אודליה צדוק | mako אוכל | פורסם 03/02/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 402 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות

קילו חזה עוף טחון
4 בצלים בינוניים קלופים
3/4 כוס חומוס קלוי טחון (להשיג בחנויות התבלינים)
מעט שמן
מלח ופלפל
קורט כמון טחון
קורט כוסברה טחונה
קורט כורכום
קורט הל

למרק

קורט כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף
קורט הל

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה (ולא רכה מדי). משהים חצי שעה במקרר.

2 מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את התבלינים (כורכום, אבקת מרק והל).

3 מכינים מתערובת הבשר קציצות עגולות בגודל של כדור טניס, וזורקים לתוך המרק.

4 מניחים לקציצות להתבשל כחצי שעה.

>> למתכון: אורז פרסי