אוכל
צילום׃ MaraZe, ShutterStock

יש לכם נינג'ה או כל אייר פרייר אחר? ככה תכינו בו שניצל מעולה

מהבתים הרבים שמחזיקים במכשיר טיגון באוויר חם (אייר פרייר) - חצי מכינים בו שניצלים ומעידים שראו את האור, וחצי עדיין נאבקים ולא מבינים למה זה לא יוצא עסיסי. לטובת הקבוצה השנייה - מדריך לשניצל באייר פריי

הדר אליאס | mako אוכל | פורסם 10/03/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מה היתרון של שניצל מטוגן באוויר?

בניגוד לשניצל מטוגן, מהאייר פרייר (שמטגן באוויר) מתקבלים שניצלים הרבה פחות שמנים והרבה יותר בריאים. תאמרו - אפשר לאפות אותם בתנור. אז זה נכון, אבל בתנור השניצלים בדרך כלל מתייבשים ומאבדים את העסיסיות שלהם. כשעובדים איתו נכון, האייר פרייר מצליח לשמור על איזון - גם עסיסיות וגם מעט מאוד שומן.

 

מה החיסרון של שניצל מטוגן באוויר?

בעיקר הכמות. מכיוון שאת השניצלים חובה להכין בשכבה אחת, המקסימום שניצלים שהצלחנו להכין במכה אחת הוא שלושה, וזה מעט. מצד שני, ההכנה היא מהירה יחסית לאפייה, כך שאפשר לטגן את השניצלים בנגלות.

 

איך מכינים שניצל עסיסי באייר פרייר?

מכיוון שטיגון באוויר בכל זאת מניב תוצאה פחות עסיסית ודשנה מטיגון בשמן, כדאי לנקוט כמה פעולות מקדימות כדי לוודא שהעסיסיות של השניצל תישמר. אם יש לכם זמן, תנו לחזה העוף לשהות במשרה לפני ההכנסה לטיגון. בנוסף, לפני הטיגון באוויר חשוב לרסס את השניצלים בספריי שמן.

מרכיבים (6 מנות):

קילו חזה עוף, חתוך לשניצלים

2 ביצים

כף חרדל (אנחנו מעדיפים הכי פשוט, יש כאלה שאוהבים דיז'ון)

1 כף גדושה מיונז

מלח או מעט רוטב סויה

תבלין גריל או פרגיות, חוואייג', אבקת שום או כל תיבול שאוהבים (לא חובה, אנחנו מעדיפים בלי)

פירורי לחם

תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1 טורפים יחד את הביצים, החרדל, המיונז והתבלינים. מכניסים את חזה העוף ומערבבים כך שכולו יבוא במגע עם התערובת. אם יש זמן, נותנים לו לשרות בפנים לפחות חצי שעה. אם אין אפשר להמשיך מיד.

2 מוציאים את העוף מהבלילה ומצפים בפירורי לחם. 

3 מחממים את האייר פרייר לחום של 200 מעלות.

4 מרססים את סלסילת הטיגון בספריי שמן, מסדרים את השניצלים בשכבה אחת ומרססים גם אותם בספריי שמן (זה חשוב, אחרת הציפוי עלול לצאת יבש).

5 מטגנים כ-5 דקות, הופכים, מרססים שוב ומטגנים 5 דקות נוספות. בודקים אם מוכן: חותכים את הנקודה הכי עבה בשניצל הכי עבה ומוודאים שהיא מבושלת. אם לא - מטגנים עוד דקה-שתיים מכל צד.

6 מוציאים למסננת ומגישים.