פשטידת עוף וכרישה עם בצק עלים
מתכון קל, פשוט וטעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
שמן זית לטיגון
1 ק"ג בשר פרגיות (שוקי עוף ללא עור ועצמות), חתוך לקוביות
2 כרישות, שטופות ופרוסות לעובי 1 ס"מ
2 גזרים, קלופים וקצוצים גס
3 מקלות סלרי, פרוסים דק
חופן קטן של עלי תימין טריים
2 כפות קמח
כוס יין לבן
מלח ים
פלפל שחור טחון טרי
250 גרם נקניקיות מרגז איכותיות טריות (או בשר טחון מתובל בשום, כמון ופפריקה)
חצי קילו בצק עלים
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את העוף, הכרישה, הגזר, הסלרי והתימין ומבשלים על להבה נמוכה במשך רבע שעה. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עוד כמה דקות.
2 מוסיפים את היין וקצת יותר משתי כוסות מים. ממליחים ומפלפלים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 40 דקות, עד שהעוף מתרכך. מערבבים לעתים תכופות, כדי שהתבשיל לא יידבק לתחתית הסיר. הרוטב צריך להיות די סמיך, אם הוא נוזלי מדי, מסירים את המכסה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט (בשלב הזה אפשר להניח לתבשיל להצטנן ולשמור אותו במקרר לכמה ימים - אם רוצים אפשר גם לאכול אותו ככה, בלי לאפות).
3 בינתיים מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות). מעבירים את תבשיל העוף לתבנית פאי. משחררים את בשר הנקניקיות מהציפוי שלהן ומגלגלים לכדורים קטנים, או שמגלגלים מהבשר הטחון המתובל כדורים קטנים. מטגנים את הכדורים במעט שמן חם ומפזרים אותם על התבשיל.
4 להרכבת הפאי: מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ. מורחים את שולי התבנית בביצה הטרופה, מניחים על התבשיל את הבצק וחותכים שוליים מיותרים. מורחים את שארית הביצה על הבצק, כדי שישחים יפה בזמן האפייה. צובטים את שולי הבצק כדי ליצור עיטור יפה (אופציונלי). בעזרת סכין עושים חריצי שתי וערב על הבצק (יעזור לבצק להיות פריך ועלעלי).
5 אופים את הפאי במרכז התנור 30-40 דקות, עד שהוא מזהיב. אני אוהב להגיש את זה עם תירס ופירה.