אוכל
צילום׃ תומר פרת

עוף בדבש וסויה

המנה שבאופן קבוע מככבת על השולחן - עוף ברוטב מתוק-מלוח, פשוט וטעים

רוני מנדלמן | mako | פורסם 27/02/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 123 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

בצל גדול קצוץ
6 חלקי עוף, לבחירתכם
כוס רוטב סויה
שליש כוס דבש
מלח
פלפל גרוס
מעט שמן קנולה
למשדרגים: 10-12 ערמונים מבושלים (מאריזת ואקום, או כאלה שעברו אפייה בתנור ומוכנים לאכילה)

כלים

מחבת גדולה
תרווד
סכין חיתוך
קרש חיתוך
תבנית גדולה
נייר אלומיניום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים מחבת גדולה על האש, ומוסיפים שמן קנולה.

3 כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.

4 מכניסים גם את העוף ומטגנים משני הצדדים עד שהוא מזהיב.

5 מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים ערמונים (אם רוצים) ומערבבים קלות.

6 מעבירים את הכל לתבנית הגדולה, מערבבים בצנצנת את הסויה והדבש ושופכים על העוף ושאר המרכיבים.

7 מכסים בנייר כסף אופים כ-45 דקות.