צילום׃ תומר פרת
עוף בדבש וסויה
המנה שבאופן קבוע מככבת על השולחן - עוף ברוטב מתוק-מלוח, פשוט וטעים
רוני מנדלמן | mako
| פורסם 27/02/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
בצל גדול קצוץ
6 חלקי עוף, לבחירתכם
כוס רוטב סויה
שליש כוס דבש
מלח
פלפל גרוס
מעט שמן קנולה
למשדרגים: 10-12 ערמונים מבושלים (מאריזת ואקום, או כאלה שעברו אפייה בתנור ומוכנים לאכילה)
כלים
מחבת גדולה
תרווד
סכין חיתוך
קרש חיתוך
תבנית גדולה
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מחממים מחבת גדולה על האש, ומוסיפים שמן קנולה.
3 כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
4 מכניסים גם את העוף ומטגנים משני הצדדים עד שהוא מזהיב.
5 מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים ערמונים (אם רוצים) ומערבבים קלות.
6 מעבירים את הכל לתבנית הגדולה, מערבבים בצנצנת את הסויה והדבש ושופכים על העוף ושאר המרכיבים.
7 מכסים בנייר כסף אופים כ-45 דקות.