אוכל
צילום׃ דניאל בר און

TORO-WOT - נתחי עוף ברוטב עשיר בסגנון אתיופי

הזדמנות מצוינת לטעום את העוף המוכר לנו כל כך בטעמים מארץ רחוקה. תבשיל כרעיים ושוקיים עם ביצים קשות ואורז בתבלון מיוחד

מסרט וולדמיכאל | מאסטר שף | פורסם 30/01/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל

1 בצל שאלוט

שמן לטיגון

משחה תערובת של פלפל קאיין

ג'ינג'ר

2 שיני שום

פלפל

תבלינים מאתיופיה

3 שוקיים

2 כרעיים

מלח

מיץ לימון

כוס אורז

3 ביצים

משחת גרעיני חמנייה

תערובת תבלינים ארומטיים יבשים

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל ואת בצלי השאלוט לקוביות קטנות. בסיר רחב מחממים שמן ומכניסים את הבצלים. מזהיבים. מוסיפים את משחת פלפל הקאיין וממשיכים לבשל עד שמקבלים תערובת הומוגנית. מבשלים כחצי שעה ומדי פעם מוסיפים טעמים.

2 שוטפים היטב את השוקיים והכרעיים ומכשירים עם מלח. כובשים בלימון. עושים חריצים בעוף ומניחים בסיר. מערבבים מעט. במקביל, מבשלים את האורז ובסיר נפרד מבשלים את הביצים.

3 מערבבים את משחת גרעיני החמנייה עם מים חמים, מסננים את התערובת ומעבירים לסיר.

4 נותנים לתערובת לרתוח עוד 30 דקות. לפני כיבוי האש, מוסיפים את תערובת התבלינים הארומטיים.

5 מקלפים את הביצים הרכות, עושים את החריצים בביצים ומוסיפים לתערובת. מגישים את הרוטב יחד עם האורז. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים