אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קציצות עוף עם זיתים וצימוקים

מתכון פשוט וביתי לקציצות עוף בתיבול מדוייק ובתוספת קינואה למנה טעימה ומזינה

דניאלה נירפז | שוק&cook | פורסם 21/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

600 גרם בשר עוף טחון
1 ביצה
4-5 כפות פרורי לחם
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמון
קמצוץ קינמון
מלח פלפל טחון טרי
2 כפות שמן זית להברשה

לרוטב

2 כוסות זיתים ירוקים מגולענים
1 כוס צימוקים שחורים
1/3 כוס שמן זית משובח
2 כוסות יין לבן חצי יבש
2 כוסות ציר עוף או מים עם 2 כפיות אבקת מרק

לקינואה

3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קלופה קצוצה
3 כוסות קינואה שטופה ומושרית במים ל-20 דקות (אפשר לגוון בשלושה צבעים)
4-½3 כוסות מרק עוף
1 מקל קינמון, מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לקציצות ומניחים בצד.

3 מניחים סיר שטוח על האש ושופכים לתוכו את היין והצימוקים.

4 מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים ברתיחה כשבע דקות לאידוי האלכוהול מהיין.

5 מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ובינתיים יוצרים קציצות.

6 מניחים את הקציצות על תבנית האפייה משומנת קלות, מברישים את הקציצות בעדינות במעט שמן זית. אופים אותן 5-7 דקות עד שמתקבל גוון לבן ומרקם מוצק.

7 מוציאים מהתנור' מגבירים את אש הרוטב ומניחים בעדינות את הקציצות בסיר. כאשר התבשיל רותח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.

8 בזמן הזה מכינים את הקינואה: מניחים סיר על אש גבוהה, מוסיפים שמן זית ושום ומטגנים מעט. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

9 מסננים את הקינואה ממי ההשריה ומוסיפים אותה לסיר. בוחשים מעט ומוסיפים מרק עוף ותבלינים.

10 מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות.

11 מגישים את הקינואה עם הקציצות והרוטב בצלחת עמוקה ומקשטים בירק טרי.

* מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים בישראל. המתכון מתוך סדנת השפית דניאלה נירפז בנושא מסיק הזיתים.