קציצות עוף עם זיתים וצימוקים
מתכון פשוט וביתי לקציצות עוף בתיבול מדוייק ובתוספת קינואה למנה טעימה ומזינה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
600 גרם בשר עוף טחון
1 ביצה
4-5 כפות פרורי לחם
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמון
קמצוץ קינמון
מלח פלפל טחון טרי
2 כפות שמן זית להברשה
לרוטב
2 כוסות זיתים ירוקים מגולענים
1 כוס צימוקים שחורים
1/3 כוס שמן זית משובח
2 כוסות יין לבן חצי יבש
2 כוסות ציר עוף או מים עם 2 כפיות אבקת מרק
לקינואה
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קלופה קצוצה
3 כוסות קינואה שטופה ומושרית במים ל-20 דקות (אפשר לגוון בשלושה צבעים)
4-½3 כוסות מרק עוף
1 מקל קינמון, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לקציצות ומניחים בצד.
3 מניחים סיר שטוח על האש ושופכים לתוכו את היין והצימוקים.
4 מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים ברתיחה כשבע דקות לאידוי האלכוהול מהיין.
5 מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ובינתיים יוצרים קציצות.
6 מניחים את הקציצות על תבנית האפייה משומנת קלות, מברישים את הקציצות בעדינות במעט שמן זית. אופים אותן 5-7 דקות עד שמתקבל גוון לבן ומרקם מוצק.
7 מוציאים מהתנור' מגבירים את אש הרוטב ומניחים בעדינות את הקציצות בסיר. כאשר התבשיל רותח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.
8 בזמן הזה מכינים את הקינואה: מניחים סיר על אש גבוהה, מוסיפים שמן זית ושום ומטגנים מעט. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
9 מסננים את הקינואה ממי ההשריה ומוסיפים אותה לסיר. בוחשים מעט ומוסיפים מרק עוף ותבלינים.
10 מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות.
11 מגישים את הקינואה עם הקציצות והרוטב בצלחת עמוקה ומקשטים בירק טרי.
* מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים בישראל. המתכון מתוך סדנת השפית דניאלה נירפז בנושא מסיק הזיתים.