יח``צ׃ דודו אזולאי
שיפודי פילה עוף בשמן שומשום וקוקוס
ארוחה קלה, של עוף וירקות בלבד, זה בדיוק מה שבא לנו עכשיו. קבלו מתכון של ניר צוק לשיפודי פילה עוף צרובים על מחבת פסים, ואיתם סלט חם של פטריות ופלפלים שלמים
ניר צוק | משק ארצי
| פורסם 31/07/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 חבילות פילה עוף
למרינדה:
3 כפות שבבי קוקוס
5 כפות שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
2 כפות קצח
לסלט ירקות חם:
מעט שמן זית, לטיגון
1/2 קילו פטריות שמפיניון
3 שיני שום
1/2 קילו פלפלונים גמדיים צבעוניים
1/2 קילו עגבנית שרי
צרור עלי מנגולד (ללא הגבעול)
אופן ההכנה:
1 העוף במרינדה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה, מכניסים את פילה העוף ומשרים כשעתיים במקרר.
2 משפדים את הפילה על שיפודי עץ וצולים משני הצדדים על מחבת פסים לוהטת (או מנגל פחמים), בערך שתי דקות מכל צד.
3 הסלט: במחבת רחבה עם מעט שמן מטגנים את הפטריות עם השום.
4 מוסיפים את הפלפלונים וממשיכים לטגן עד לקבלת גוון זהוב.
5 מוסיפים את העגבניות והמנגולד.
6 מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומורידים מהאש.
7 מניחים את השיפודים על הסלט החם ומגישים.