אוכל
צילום׃ רותם אלון גלעדי, mako אוכל

חזה עוף קפרזה

הרבה זמן לא תקתקנו ארוחת מחבת טובה, והיום זה עומד להשתנות: חזה עוף (אפשר גם פילה) עם עגבניות, חומץ בלסמי ובזיליקום. מזכיר לכם סלט קפרזה? יפה, רק באוכל אמיתי

רותם אלון גלעדי | mako אוכל | פורסם 17/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו פילה עוף, או חזה/פרגית חתוכים לרצועות

שמן זית, לטיגון

4 כפות חומץ בלסמי

סלסילת עגבניות שרי תמר (אפשר גם רגילות, אבל זה יהיה חמצמץ יותר)

חופן עלי בזיליקום, קצוצים

100 גרם גבינת מוצרלה טבעונית (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מתבלים את נתחי העוף משני הצדדים במלח ופלפל.

2 מחממים שמן זית במחבת וצולים את הנתחים על אש בינונית, כ-3 דקות מכל צד.

3 מוציאים את הנתחים לצלחת ומוסיפים לאותה המחבת חומץ בלסמי.

4 חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים למחבת החמה. מערבבים היטב כך שהן יתכסו בחומץ, ומקפיצים ללא מכסה 5-7 דקות עד שהן נצלות היטב.

5 מחזירים את נתחי העוף למחבת, מוסיפים בזיליקום טרי קצוץ ומערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את הנתחים מכל הצדדים. ממשיכים לבשל כשתי דקות להטמעת הטעמים.

6 מומלץ אך לא חובה – מפזרים על הנתחים גבינת מוצרלה (טבעונית או רגילה בהתאם למידת הכשרות שלכם), מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים עד שהגבינה נמסה.