מוקפץ בבאגט
השבוע פגשנו את הבלוגר גיל גוטקין שסיפר לנו על אחת המנות הכי טראשיות שהוא אוהב להכין. אנחנו, אנשים שמחשיבים טראש כאיכות, קפצנו מיד לבלוג שלו וחזרנו עם מתכון נהדר למוקפץ ולרוטב שום מהמם שמלווה אותו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
למוקפץ:
300 גרם חזה עוף (אפשר גם פרגיות)
2 גזרים בינוניים
1 פלפל אדום
רבע כרוב לבן
חצי סלסלת פטריות
חצי קופסת שימורים של תירס גמדי
שמן רגיל
3 כפות סויה
1 כף טריאקי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית שמן שומשום
חופן נבטים (לא חובה)
מלח
פלפל
2-3 בצלים ירוקים
באגט שלם או שתי לחמניות באגט
4 עלי חסה פריכים
לרוטב השום:
5 כפות מיונז
3 שיני שום
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את חזה העוף וחותכים אותו לקוביות בגודל של כסנטימטר וחצי.
2 שוטפים היטב את הירקות וחותכים את הגזר, הפלפל והכרוב לרצועות דקות ושוות בגודלן. פורסים את הפטריות.
3 נפטרים מנוזלי קופסת התירס הגמדי, חותכים אותו לקוביות ומניחים בצד.
4 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את קוביות העוף. לא מערבבים אותן יותר מדי ונותנים להן להיצרב היטב מבחוץ (שימו לב שאין צורך לבשל אותן עד הסוף כי הן עוד ימשיכו להתבשל בהמשך יחד עם כל הירקות). מוציאים ומניחים בצד.
5 מוסיפים למחבת הריקה עוד מעט שמן ומטגנים את רצועות הגזר והפלפל. אחרי 2-3 דקות מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-2-3 דקות.
6 מוסיפים את רצועות הכרוב ומטגנים את כל הירקות יחד כדקה או שתיים. אחרי שהכרוב איבד מנפחו מוסיפים את התירס הגמדי ומטגנים דקה נוספת.
7 מחזירים את העוף למחבת ומוסיפים את הסויה, הטריאקי, הצ'ילי ושמן שומשום. מוסיפים גם את הנבטים, מערבבים היטב וטועמים. מוסיפים מעט מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים עוד כ-2-3 דקות עד שהירקות והעוף סופגים היטב את הרוטב.
8 מכינים את רוטב השום: כותשים את שיני השום, מוסיפים למיונז יחד עם שמן הזית ומערבבים היטב עד לאחידות.
9 מכבים את האש תחת המוקפץ, קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים למחבת.
10 פורסים את הבאגט, מרפדים את תחתיתו בעלי החסה, מוסיפים את המוקפץ, מורחים מעל את רוטב השום ומגישים.
>> לבלוג של גיל, מבשל ואוכל