אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

חזה עוף ברוטב עגבניות חריף

תבשיל חם וחריף עם חזה עוף, פלפלים ואפונה ברוטב עגבניות סמיך ועשיר. חריף אש כבר אמרנו?

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 22/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 192 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתחי חזה עוף (פרוסות שניצלים)

מלח ופלפל שחור

כמון

מעט קמח

שמן זית

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות

2 פלפלים חריפים, חתוכים לטבעות (ללא גרעינים)

3 שיני שום, קצוצות

3 עגבניות בשלות, חתוכות לפרוסות

פפריקה מתוקה

1 כף רסק עגבניות

אפונה ירוקה

אופן ההכנה:

1 חותכים את החזה לנתחים לא קטנים, ומתבלים במלח, פלפל וכמון. מקמחים קלות, מנערים את עודפי הקמח ומטגנים כדקה מכל צד, רק לצורך סגירה (כדי שהעוף לא יתייבש במהלך הבישול).

2 מטגנים את הבצל ומוסיפים את שני סוגי הפלפל. מטגנים עד שהבצל מזהיב והפלפלים מתרככים. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

3 מוסיפים את פרוסות העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור, הרבה פפריקה וכמון.

4 מניחים לעגבניות להתבשל עד שהן מתרככות מאוד, מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים וכף רסק עגבניות.

5 מבשלים את הרוטב כחמש דקות, מוסיפים את נתחי החזה והאפונה ומבשלים עוד כ-40 דקות על אש נמוכה. מגישים עם אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!