אוכל
צילום׃ פירגה, טועמים במטבח

קדירת עוף ואורז עם גזר, ג'ינג'ר טרי וקינמון

קדירת עוף ואורז נפלאה, שמפנקת את הקיבה והבלוטות

רוני מנדלמן | mako | פורסם 29/07/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 גזרים מגורדים גס
שני בצלים גדולים פרוסים
שלוש כפות שורש ג'ינג'ר
2 כוסות אורז ארוך (אפשר גם אורז מלא)
3 כפות שקדים קלופים (לא חובה)
6 מנות חלקי עוף לפי העדפתכם (כרעיים/חזה/כנפיים)
שמן לאידוי המרכיבים (עדיף שמן קנולה)
חצי כפית קינמון
מלח ופלפל
מים

כלים

סיר עמוק עם מכסה או סיר רחב ושטוח
קרש חיתוך
קולפן
סכין חדה
פומפייה
כלי קיבול למצרכים
כף עץ לערבוב

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הגזרים, שוטפים ומגרדים אותם על הצד הגס של הפומפייה.

2 מקלפים את הבצלים, שוטפים ופורסים לפרוסות (כך שיהיו פרוסות של טבעות שיתפרקו בזמן הבישול).

3 מקלפים שורש ג'ינג'ר בעזרת קולפן ומגרדים אותו על הצד העדין של הפומפייה.

4 שוטפים את האורז ומסננים.

5 שוטפים ומנקים את העוף. חשוב להשאיר את העור, הוא מוסיף נוזלים וטעם (לא חייבים לאכול אותו אחר כך). מאחר שהוא הולך לעבור טיגון קל, חשוב לייבש אותו עם נייר סופג.

6 מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך.

7 מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד שהם מזהיבים בשני הצדדים (ככה הם יתרככו מהר יותר במהלך הבישול).

8 מוסיפים את השקדים ומזהיבים גם אותם. מוסיפים את הג'ינג'ר והגזר ובוחשים הכל.

9 מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומערבבים.

10 מפזרים את האורז השטוף מעל המרכיבים שכבר בסיר.

11 מוסיפים מים עד גובה של כסנטימטר מעל המרכיבים.

12 כשהמים רותחים, יוצרים בורות קטנים בתור הסיר כך שהאדים יוכלו לצאת החוצה. מכסים במגבת ומעליה סוגרים את הסיר עם מכסה.

13 מבשלים על אש נמוכה-בינונית כשעה (עד שרואים שהעוף התרכך והנוזלים נספגו כמעט עד הסוף).

14 מסירים את המגבת, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד כחצי שעה (אם העוף טרם התרכך לגמרי ועוד יש נוזלים בסיר, משאירים על אש קטנה עד שיתאדו והעוף יתחיל להתפרק קלות).

15 המנה מוכנה! מומלץ לתת לה כמה דקות להתקרר אחרי שהורדתם את המכסה, כדי למנוע שריפת לשונות של סועדים סקרנים ורעבים.