עוף ממולא בפירה
עוף עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ במילוי פירה קרמי נפלא. ארוחה שלמה במתכון פשוט וקל
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (6 מנות):
לפירה
2 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים לריכוך
100 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
מלח
פלפל
לרוטב העגבניות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
פלפל אדום קצוץ
מעט כמון
שמן זית
בנוסף
1 עוף שלם מפורק
גוש גבינת פרמז'ן (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
אופן הכנת המלוי
1 מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים בהדרגה את השמנת והחמאה.
2 ממליחים ומפלפלים.
אופן הכנת רוטב העגבניות
1 מטגנים את הבצל, השום והפלפל האדום.
2 מתבלים לפי טעם, מוסיפים את העגבניות ומערבבים עד לקבלת מירקם אחיד.
אופן הכנת המנה
1 ממלאים את העוף עם הפירה (יש לפזר את הפירה במרכז העוף ולהימנע מגלישה לצדדים כדי שלא יזלוג החוצה).
2 מורחים שכבה דקה של רוטב העגבניות על העוף. מעל הרוטב מגרדים פרמז'ן.
3 מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 15 דקות, לאחר מכן עוד 25 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות. מוציאים ומגישים.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (6 מנות):
אנרגיה | 680 קלוריות |
חלבונים | 55 גרם |
פחמימות | 20 גרם |
שומנים | 42 גרם |