אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוף ממולא בפירה

עוף עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ במילוי פירה קרמי נפלא. ארוחה שלמה במתכון פשוט וקל

אריק פילסטיין | מאסטר שף | פורסם 07/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.9 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לפירה

2 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים לריכוך

100 מ"ל שמנת מתוקה

20 גרם חמאה

מלח

פלפל

 

לרוטב העגבניות

3 עגבניות חתוכות לקוביות

בצל קצוץ

4 שיני שום קצוצות

פלפל אדום קצוץ

מעט כמון

שמן זית

 

בנוסף

1 עוף שלם מפורק

גוש גבינת פרמז'ן (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

אופן הכנת המלוי

1 מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים בהדרגה את השמנת והחמאה.

2 ממליחים ומפלפלים.

אופן הכנת רוטב העגבניות

1 מטגנים את הבצל, השום והפלפל האדום.

2 מתבלים לפי טעם, מוסיפים את העגבניות ומערבבים עד לקבלת מירקם אחיד.

אופן הכנת המנה

1 ממלאים את העוף עם הפירה (יש לפזר את הפירה במרכז העוף ולהימנע מגלישה לצדדים כדי שלא יזלוג החוצה).

2 מורחים שכבה דקה של רוטב העגבניות על העוף. מעל הרוטב מגרדים פרמז'ן.

3 מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 15 דקות, לאחר מכן עוד 25 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות. מוציאים ומגישים.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (6 מנות):

אנרגיה680 קלוריות
חלבונים55 גרם
פחמימות20 גרם
שומנים42 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה