אוכל
צילום׃ דן פרץ, מטבח אישי

עוף צלוי מושלם

עוד הוכחה, למי שצריך, שהדברים הכי טובים הם גם הכי פשוטים להכנה: כל מה שצריך זה מרינדה טובה, עוף, תפוחי אדמה וקצת סבלנות. עוד לא נמצא הבן אדם שלא טרף את העוף הזה, וגם ליקק אצבעות

רותם ליברזון | מטבח אישי | פורסם 16/06/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 243 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כשאני אומרת מושלם, אני מתכוונת לכך שהמתכון הזה הוא הפוסט הכי נצפה שלי ומעולם לא אכזב. היחסים בין השום שנצלה והופך למתקתק, הדבש, הטריאקי והצ'ילי החרפרף מבטיחים מנה אלופה.

מרכיבים (6 מנות):

10 שוקי עוף עם העור

10 בצלי שאלוט בקליפתם

1 ראש שום מפורק לשיניים בקליפתו

למרינדה:

שלושת רבעי כוס רוטב סויה

שליש כוס רוטב טריאקי

5 שיני שום כתושות

חצי פלפל חריף ירוק קצוץ (לא חובה)

3 כפות גדושות דבש

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית פלפל שחור טחון

לתפוחי האדמה:

6 תפוחי אדמה בקליפתם חתוכים גס

חצי כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המרינדה בתבנית ומוסיפים עוף, שום ושאלוטס. משרים למשך שעה לפחות במקרר.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.

3 שמים תפוחי אדמה בתבנית נפרדת ומצפים היטב בשמן זית, מלח ופלפל.

4 מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים שעה וחצי או עד שתפוחי האדמה משחימים היטב והעוף רך, שחום ומבריק.

5 מגישים מיד עם מעט מהרוטב וסלט עגבניות חריף בצד.

>> לעוד מתכונים מהספר מטבח אישי של רותם ליברזון