כבד עוף, אפונה וחסה על קרם ארטישוק ירושלמי
מתכון של הילה אלפרט
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
לקרם הארטישוק
1 קילוגרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לטבעות
1 שן שום
גבעול תימין
1/4 כוס שמן זית עדין (המרירות של הסורי למשל לא מתאימה כאן)
מלח
מיץ מתפוז אחד
לירוקים
2 כוסות גרגירי אפונה (אפשר להמיר חצי מהכמות באפונה סינית אותה מקפיצים על תרמיליה)
חסה שלמה, שטופה היטב, חתוכה גס
שמן זית להקפצה
מלח
מיץ לימון
לכבד
750 גרם כבדי עוף, נקיים, מחולקים לשתי אונות (יש לבחור את הכבדים הבהירים, השמנים)
מעט שמאלץ או שמן זית לטיגון
מלח
אופן ההכנה:
1 בסיר מניחים את הארטישוקים, השום והטימין, מכסים במים ומלח ומבשלים משך כ-45 דקות או עד שהארטישוקים רכים לגמרי. 2. מסלקים את הטימין ומעבירים לבלנדר או מעבד מזון. טוחנים לקרם חלק תוך כדי הוספת שמן זית ומיץ התפוז. טועמים ומתקנים תיבול. (ניתן להכין ראש מיום ולחמם בסיר קטן סמוך להגשה). 3. במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית ומקפיצים בתוכו את האפונים במשך כחמש דקות, מוסיפים פנימה את החסה המאבדת ברגעים את נפחה. ממליחים וסוחטים פנימה לימון. טועמים ומתקנים תיבול. 4. מטגנים את הכבד לפי מידת הצלייה הרצויה ובכל מקרה לא מומלץ להוציא לו את הנשמה ולהביא אותו לאפור מוחלט. 5. בצלחת הגשה גדולה עם מעט עומק מסדרים את קרם הארטישוק, מעליו הירוקים ולבסוף הכבדים אותם ממליחים רק ברגע ההגשה. הכיף בא מאכילה משולבת של כל השכבות יחד.