צילום׃ עמרי אנדרס צורף
עוף ממולא קוביות אננס
עוף נימוח, רך ועסיסי ברוטב חלב קוקוס וצ'ילי להכנה גם על אי בודד
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 26/10/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
עוף שלם
אננס טרי או מקופסת שימורים
פחית חלב קוקוס
פלפל שאטה טרי או מיובש
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. ממלאים את העוף בקוביות אננס. 3. מרתיחים את חלב הקוקוס בסיר בינוני ומוסיפים פלפל חריף קצוץ דק. מבשלים יחד 2-3 דקות ויוצקים על העוף, לתבנית שמסוגלת להכיל את כל הנוזלים. 4. אופים במשך שעה-שעה וחצי. מידי עשר דקות יוצקים מהנוזלים בתבנית על העוף בעזרת מצקת. מוציאים כאשר העוף מתחיל להזהיב.