אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

גלילות חזה עוף עם פטריות

חזה צרוב ויפה, במילוי של פטריות מטוגנות עם בצל

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 10/02/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פרוסות חזה עוף משוטחות (בקשו מהקצב לדפוק אותן קצת)
1 סלסילת פטריות שמפניון
1 בצל
שמן לטיגון
מלח, פלפל, תימין מיובש (תרגישו חופשי לגוון בעשבים)
מים
קיסמי שיניים

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הפטריות לפרוסות קטנות או רבעים, ופורסים את הבצל לפרוסות דקות.

2 מחממים כף שמן על להבה בינונית במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהוא נהיה מעט שקוף-זהוב ומוסיפים את הפטריות.

3 מתבלים במלח, פלפל, תימין או כל עשב תיבול אחר שיש במטבח, ומוסיפים 2-3 כפות מים.

4 כשהפטריות מתרככות והמים מצטמצמים מורידים את המחבת מהאש ופורסים את חזות העוף על משטח עבודה. מניחים בין כף לכף וחצי מלית במרכז כל פרוסה ומקפלים עליה את שני הקצוות.

5 משפדים על שני קיסמים (שישמרו על הצורה).

5 מחממים 2 כפות שמן באותה מחבת ומניחים בזהירות את גלילות העוף, כאשר הקיפול כלפי מטה. מכסים בנייר כסף ומניחים להן לחמש דקות.

6 לאחר חמש דקות מוציאים את הקיסמים בזהירות והופכים את הגלילות. מגבירים את האש ונותנים לעוף להיצרב. לאחר שמתקבל גוון קרמלי מוציאים לצלחת ומגישים.