גלילות חזה עוף עם פטריות
חזה צרוב ויפה, במילוי של פטריות מטוגנות עם בצל
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 פרוסות חזה עוף משוטחות (בקשו מהקצב לדפוק אותן קצת)
1 סלסילת פטריות שמפניון
1 בצל
שמן לטיגון
מלח, פלפל, תימין מיובש (תרגישו חופשי לגוון בעשבים)
מים
קיסמי שיניים
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הפטריות לפרוסות קטנות או רבעים, ופורסים את הבצל לפרוסות דקות.
2 מחממים כף שמן על להבה בינונית במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהוא נהיה מעט שקוף-זהוב ומוסיפים את הפטריות.
3 מתבלים במלח, פלפל, תימין או כל עשב תיבול אחר שיש במטבח, ומוסיפים 2-3 כפות מים.
4 כשהפטריות מתרככות והמים מצטמצמים מורידים את המחבת מהאש ופורסים את חזות העוף על משטח עבודה. מניחים בין כף לכף וחצי מלית במרכז כל פרוסה ומקפלים עליה את שני הקצוות.
5 משפדים על שני קיסמים (שישמרו על הצורה).
5 מחממים 2 כפות שמן באותה מחבת ומניחים בזהירות את גלילות העוף, כאשר הקיפול כלפי מטה. מכסים בנייר כסף ומניחים להן לחמש דקות.
6 לאחר חמש דקות מוציאים את הקיסמים בזהירות והופכים את הגלילות. מגבירים את האש ונותנים לעוף להיצרב. לאחר שמתקבל גוון קרמלי מוציאים לצלחת ומגישים.