חזה עוף וברוקולי
מוקפצים ומזוגגים עם קשיו וג'ינג'ר ומוגשים על אורז מלא או קינואה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 כוסות דחוסות פרחי ברוקולי טריים (או קפואים מופשרים) ללא גבעולים
2 חזות עוף
1-2 גזרים, חתוכים ל"גפרורים"
6 בצלים ירוקים (החלק הירוק והלבן), חצויים וחתוכים לגודל 6 ס"מ
2 כפות שמן, רצוי שמן בוטנים; או 1 כף שמן קנולה ו-1 כף שמן שומשום כהה
1 כוס (כ-120 גרם) אגוזי קשיו או אגוזי מלך קלויים
לרוטב
½ כוס רוטב סויה איכותי
1 כוס מים
1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
¼ כוס דבש, סירופ אגבה או סוכר דמררה
2 כפות שמן שומשום כהה
2 כפות קורנפלור או קוזו*, מדוללת ב-3 כפות מים קרים
קורט אניס או כוכב אניס
1 מקל קינמון (לא הכרחי)
* קוזו הוא שורש הגדל ביפן, ממנו מפיקים אבקה עמילנית המשמשת להסמכה
אופן ההכנה:
1 שמים את פרחי הברוקולי במסננת בכיור, ויוצקים עליהם מים רותחים עד שצבעם משתנה לירוק עז. מסננים היטב (למי שאוהב ברוקולי יותר מבושל, אפשר לאדות ברוקולי טרי ל-4 דקות ב-2 כוסות מים רותחים מומלחים, לשטוף במי ברז ולסנן היטב, אך זה מפחית את הערך התזונתי). אם משתמשים בברוקולי קפוא, מפשירים ומסירים את הגבעול.
2 בצנצנת בינונית שמים את כל מרכיבי הרוטב ומנערים.
3 שוטפים היטב את חזה העוף ומייבשים. בעזרת סכין חדה מסירים חתיכות שומן וכתמים, שוטפים ומייבשים שוב. חוצים את החזות. אפשר לדפוק את חזה העוף כמו לשניצל (לא דק כמו לסקלופיני) או להשאיר אותו קצת יותר עבה, לפי טעמכם; כדי להקל על החיתוך, אפשר לעטוף את החזות השטופים והמיובשים בנייר אפייה ולשים במקפיא למשך 10-20 דקות ואז לחתוך בסכין חדה לפיסות בגודל 5x8 ס"מ.
4 יוצקים את השמן למחבת כבדה ומחממים היטב על להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את פיסות העוף ומקפיצים־מערבבים במשך 3 דקות. מוסיפים את פרחי הברוקולי, הגזר, הבצל הירוק והרוטב. מערבבים ומקפיצים יחד 2-3 דקות, עד שרצועות העוף מזוגגות היטב והרוטב מסמיך. מוסיפים את אגוזי הקשיו, מערבבים ומגישים.