אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

כנפיים ברוטב סויה וקולה

זוכרים את העוף בקולה, שכל האמהות גילו והכינו בהמוניהן לפני שני עשורים? אז הנה גרסה משודרגת שלו: כנפי עוף במשרה של קולה, רוטב סויה ושום, שכיף לנשנש בפתיחת ארוחה, ואפילו כמנה עיקרית

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 03/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 ק"ג כנפי עוף, מנוקות היטב

1 כוס קורנפלור

מעט שמן, לטיגון

למרינדה:

6 כפות רוטב סויה

2 כוסות קולה (בשום אופן לא דיאט!)

2 שיני שום, קצוצות

2 כפות שמן זית

1 כף דבש

3 כפות סוכר

1 כף חומץ בלסמי

לקישוט:

שומשום

בצל ירוק, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 מניחים את כנפי העוף בקערה גדולה ובוזקים מעל את הקורנפלור. מנערים היטב, כך שהקורנפלור יצפה את הכנפיים.

2 בקערה אחרת מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה. מוסיפים את הכנפיים, מכסים ומשרים לילה במקרר, או לכל הפחות שעה.

3 מחממים מחבת ברזל ומשמנים במעט שמן. מוציאים את הכנפיים מהמרינדה (שומרים אותה בצד), מטגנים 5 דקות מכל צד ומוציאים. מעבירים למחבת את שאריות המרינדה, מביאים לרתיחה קלה ומבשלים לכדי צמצום, עד שמתקבל רוטב מעט סמיך.

4 מחזירים את הכנפיים ומבשלים עוד 15 דקות. הופכים מדי פעם.

5 מוציאים מהמחבת, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.

בקרו בבלוג של מאיר קוקבוק - ביסטייל

>> בשבוע שעבר הכנו דג מטוגן בטמפורה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!