כנפיים ברוטב סויה וקולה
זוכרים את העוף בקולה, שכל האמהות גילו והכינו בהמוניהן לפני שני עשורים? אז הנה גרסה משודרגת שלו: כנפי עוף במשרה של קולה, רוטב סויה ושום, שכיף לנשנש בפתיחת ארוחה, ואפילו כמנה עיקרית
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג כנפי עוף, מנוקות היטב
1 כוס קורנפלור
מעט שמן, לטיגון
למרינדה:
6 כפות רוטב סויה
2 כוסות קולה (בשום אופן לא דיאט!)
2 שיני שום, קצוצות
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
3 כפות סוכר
1 כף חומץ בלסמי
לקישוט:
שומשום
בצל ירוק, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 מניחים את כנפי העוף בקערה גדולה ובוזקים מעל את הקורנפלור. מנערים היטב, כך שהקורנפלור יצפה את הכנפיים.
2 בקערה אחרת מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה. מוסיפים את הכנפיים, מכסים ומשרים לילה במקרר, או לכל הפחות שעה.
3 מחממים מחבת ברזל ומשמנים במעט שמן. מוציאים את הכנפיים מהמרינדה (שומרים אותה בצד), מטגנים 5 דקות מכל צד ומוציאים. מעבירים למחבת את שאריות המרינדה, מביאים לרתיחה קלה ומבשלים לכדי צמצום, עד שמתקבל רוטב מעט סמיך.
4 מחזירים את הכנפיים ומבשלים עוד 15 דקות. הופכים מדי פעם.
5 מוציאים מהמחבת, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.
בקרו בבלוג של מאיר קוקבוק - ביסטייל
>> בשבוע שעבר הכנו דג מטוגן בטמפורה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!