אוכל
צילום׃ מסעדת סינג לונג

עוף בלימון

המנה המיתולוגית של מסעדת סינג לונג: רצועות עוף עסיסיות בציפוי פריך מזוגגות ברוטב אסייתי לימוני

שף הואן קואן | מסעדת סינג לונג | פורסם 16/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

400 גרם שניצל עוף חתוך לרצועות

למשרה

3 כפות שמן
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל לבן
3 שיני שום קצוצים
2 כפות סויה
כף שמן שומשום

לבלילה

2 כוסות קמח תופח
4 כוסות מים
2 כפות שמן

לרוטב

3 כוסות מים
לימון טרי חתוך לטבעות דקות
כוס סוכר
2 כפות קורנפלור מהולות במים
כף חומץ לבן
חצי כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל מרכיבי המשרה ומשרים את רצועות העוף כחצי שעה.

2 מערבבים היטב את מרכיבי הבלילה עד לקבלת מרקם חלק ומניחים לחצי שעה.

3 טובלים כל רצועת עוף בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב. מעבירים למסננת.

4 להכנת הרוטב: מבשלים את המים, הסוכר, הלימון והחומץ עד לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים שמן שומשום.

5 מסדרים את רצועות העוף בצלחת עמוקה ומוזגים את רוטב הלימון מעל.