צילום׃ מסעדת סינג לונג
עוף בלימון
המנה המיתולוגית של מסעדת סינג לונג: רצועות עוף עסיסיות בציפוי פריך מזוגגות ברוטב אסייתי לימוני
שף הואן קואן | מסעדת סינג לונג
| פורסם 16/09/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
400 גרם שניצל עוף חתוך לרצועות
למשרה
3 כפות שמן
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל לבן
3 שיני שום קצוצים
2 כפות סויה
כף שמן שומשום
לבלילה
2 כוסות קמח תופח
4 כוסות מים
2 כפות שמן
לרוטב
3 כוסות מים
לימון טרי חתוך לטבעות דקות
כוס סוכר
2 כפות קורנפלור מהולות במים
כף חומץ לבן
חצי כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל מרכיבי המשרה ומשרים את רצועות העוף כחצי שעה.
2 מערבבים היטב את מרכיבי הבלילה עד לקבלת מרקם חלק ומניחים לחצי שעה.
3 טובלים כל רצועת עוף בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב. מעבירים למסננת.
4 להכנת הרוטב: מבשלים את המים, הסוכר, הלימון והחומץ עד לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים שמן שומשום.
5 מסדרים את רצועות העוף בצלחת עמוקה ומוזגים את רוטב הלימון מעל.