חמין מקרוני
הגרסה הכי פשוטה לחמין - רק אל תוותרו על העור של העוף
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם ספגטי או מקרוני
1 עוף טרי חתוך ל-8 חלקים עם העור
מלח ופלפל שחור טחון טרי
רבע-שליש כוס שמן קנולה
2 בצלים חתוכים לרצועות
10 שיני שום שלמות עם הקליפה
2 בטטות או תפוחי אדמה פרוסים לעובי 1-2 ס"מ
4-6 ביצים מבושלות
חצי כוס ציר עוף או מים
חצי כפית כורכום
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מבשלים פסטה במים רותחים עם מלח כ-5 דקות ומסננים.
2 מתבלים את העוף במלח ופלפל ומטגנים בסיר עם שמן חם עד להשחמה. מוציאים מהסיר.
3 מוסיפים לסיר בצל ושיני שום, מזהיבים ומוציאים מהסיר.
4 מוסיפים בטטות או תפוחי אדמה, מתבלים במלח ופלפל ומזהיבים משני הצדדים. מסדרים בשכבה אחת בתחתית הסיר.
5 מרכיבים את החמין: מוסיפים חצי מכמות הפסטה לסיר, מחזירים את העוף, הבצל והשום. מוסיפים את הביצים ומסיימים בפסטה. מערבבים את הציר עם תבלינים ויוצקים לסיר. מביאים לרתיחה.
6. מחממים תנור ל-100 מעלות.
7 מכסים היטב את הסיר ומעבירים לתנור למשך הלילה. לפני ההגשה מצמידים צלחת לסיר והופכים את החמין בשלמותו.