אוכל
צילום׃ ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן

חמין מקרוני

הגרסה הכי פשוטה לחמין - רק אל תוותרו על העור של העוף

אורלי פלאי-ברונשטיין | ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן | פורסם 09/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 280 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם ספגטי או מקרוני
1 עוף טרי חתוך ל-8 חלקים עם העור
מלח ופלפל שחור טחון טרי
רבע-שליש כוס שמן קנולה
2 בצלים חתוכים לרצועות
10 שיני שום שלמות עם הקליפה
2 בטטות או תפוחי אדמה פרוסים לעובי 1-2 ס"מ
4-6 ביצים מבושלות
חצי כוס ציר עוף או מים
חצי כפית כורכום
חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מבשלים פסטה במים רותחים עם מלח כ-5 דקות ומסננים.

2 מתבלים את העוף במלח ופלפל ומטגנים בסיר עם שמן חם עד להשחמה. מוציאים מהסיר.

3 מוסיפים לסיר בצל ושיני שום, מזהיבים ומוציאים מהסיר.

4 מוסיפים בטטות או תפוחי אדמה, מתבלים במלח ופלפל ומזהיבים משני הצדדים. מסדרים בשכבה אחת בתחתית הסיר.

5 מרכיבים את החמין: מוסיפים חצי מכמות הפסטה לסיר, מחזירים את העוף, הבצל והשום. מוסיפים את הביצים ומסיימים בפסטה. מערבבים את הציר עם תבלינים ויוצקים לסיר. מביאים לרתיחה.

6. מחממים תנור ל-100 מעלות.

7 מכסים היטב את הסיר ומעבירים לתנור למשך הלילה. לפני ההגשה מצמידים צלחת לסיר והופכים את החמין בשלמותו.