אוכל
צילום׃ דניאל בר און

חזה עוף במרינדה על מצע שעועית שחורה

חזה עוף בניחוח מקסיקני מונח על תבשיל שעועית שחורה וחזה אווז קריספי. להגיש עם מרגריטה קפואה בצד

איתן סלומון | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

500 גרם חזה עוף

150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות

בצל שלם קצוץ דק

1 פלפל צ'ילי

1 פלפל אדום

2 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

2 כפות מחית פלפל צ'יפוטלה

2 כוסות שעועית שחורה מושרית/ 2 קופסאות שימורים

זר כוסברה קצוצה

למרינדה:

חצי כוס מיץ אננס

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

2 כפות מחית מנגו

1 כפית פלפל צ'ילי

אופן ההכנה:

1 בכלי מערבבים את כל חומרי המרינדה. מכניסים את חזה העוף ומשרים למשך זמן ארוך ככל האפשר (בין חצי שעה ליממה).

2 בסיר בינוני או במחבת עמוקה מטגנים את חזה האווז המעושן עד שהוא הופך לקריספי. מוסיפים את הבצל ומערבבים מדי פעם במשך 3 דקות. מוסיפים את הצ'ילי, הפלפל האדום והשום, הרסק והצ'יפוטלה. תוך כדי ערבוב המרכיבים שופכים פנימה את השעועית השחורה. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה. מבשלים במשך 30 דקות עד שעה ומוסיפים את שארית הכוסברה. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה רבע כוס מים.

3 מחממים מחבת על אש גבוהה, מוציאים את חזה העוף מהמרינדה, צולים על המחבת ותוך כדי מורחים עם מברשת את המרינדה עד שחזה העוף עשוי לחלוטין (זמן ההכנה משתנה לפי עובי הנתח).

4 הרכבת המנה: שמים בצלחת מתבשיל השעועית וחזה האווז ומעל מניחים את חזה העוף. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

 

כפתור מגה