מתכון עוף השטן של הילה אלפרט
מתכון פשוט עם פטנט צלייה מנצח
הילה אלפרט | מצעד האוכל הישראלי
| פורסם 22/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 פרגיות
שמן זית
לימון אחד
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 בעזרת מספרי עוף, מספריים רגילים או סכין חדה חוצים את הפרגיות השלמות לאורכן, רק מצד של הגב, כך שהן נפתחות כמו ספר. 2. דופקים עם פטיש שניצלים עד לשיטוח. 3. בצלחת יוצקים את שמן הזית עם הלימון והתבלינים וטובלים את הפרגיות בתוך התערובת. עושים להן מסז'. 4. מחממים מחבת על אש גבוהה. כשהיא חמה כמו שהשטן אוהב, מניחים את הפרגית עם צד העור כלפי מטה. 5. מניחים מעל העוף מחבת קטנה יותר, שמכסה אותו אבל לא אוטמת את כל הקוטר של המחבת התחתונה. על המחבת העליונה מניחים משקולת (סיר קטן עם מים/ לבנה / מגהץ ישן). 6. אחרי שצד אחד שחום יפה (כ-10 דקות), הופכים את הפרגית ומפעילים לחץ מחדש. 7. צולים שוב עד להשחמה יפה.