אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

ירקות כתומים ושוקי עוף אפויים

מנה צבעונית, מתקתקה ומשביעה בניחוח קינמון

| יד מרדכי | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג דלורית ודלעת
4 בטטות
700 גרם שוקי עוף
2 גזרים גדולים
¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
1/8 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)
¼ כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'
1 כפית קינמון
½ כפית כמון
½ כפית בהרט (אם רוצים)
2 כפות סוכר חום
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום גבוה (220 צ.). מערבבים היטב בכלי שמן זית, דבש, ציר עוף, קינמון, בהרט, סוכר חום וכמון. מוסיפים שתי כפיות מלח ומעט פלפל ומערבבים. מברישים קלות את שוקי העוף ברוטב שנוצר.

2 קולפים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הרוטב שנותר.

3 מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את הירקות על גבי התבנית ומניחים ביניהם את שוקי העוף. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מורידים את נייר הכסף, מערבבים את הירקות וממשיכים לאפות כ- 20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מגישים חם.

>> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג.