אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סטייק פרגית עם עדשים אדומות

פרגית עסיסית ברוטב עגבניות וזיתים על מצע תבשיל עדשים

פיליס גלזר | "בישול בריא בקלי קלות", בחסות הרדוף | פורסם 19/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.7 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

800 גרם סטייק פרגית (4 סטייקים) אורגניים, חתוכים ל-2 לרוחב כל אחד
2 כפות שמן זית
4 עגבניות בשלות, קצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות כ-300 גרם
20 זיתים ירוקים או שחורים מגולענים
1 כוס עדשים אדומות
½ 1 כוסות מים
3 שיני שום
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הסטייקים, מייבשים וחוצים. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את העוף 3 דקות מכל צד.

2 מוציאים את העוף ומכניסים עגבניות או עגבניות מרוסקות. אם משתמשים בעגבניות טריות, מכסים ומבשלים בינונית כ-8 דקות. אם משתמשים בעגבניות מרוסקות מחממים 2 דקות וממשיכים לשלב הבא.

3 מוסיפים את הזיתים והשום ומבשלים 4 דקות.

4 שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר ביחד עם המים. מכסים את הסיר חלקית ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3 דקות, מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 12 דקות.

5 מוסיפים את העדשים למחבת עם רוטב העגבניות ומערבבים. מניחים למעלה את פיסות העוף ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות. 

6 מוציאים את פיסות העוף ומחלקים את העדשים ברוטב בין הצלחות. מניחים למעלה את פיסות העוף ומגישים.