סטייק פרגית עם עדשים אדומות
פרגית עסיסית ברוטב עגבניות וזיתים על מצע תבשיל עדשים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
800 גרם סטייק פרגית (4 סטייקים) אורגניים, חתוכים ל-2 לרוחב כל אחד
2 כפות שמן זית
4 עגבניות בשלות, קצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות כ-300 גרם
20 זיתים ירוקים או שחורים מגולענים
1 כוס עדשים אדומות
½ 1 כוסות מים
3 שיני שום
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2כפית פפריקה
אופן ההכנה:
1 שוטפים את הסטייקים, מייבשים וחוצים. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את העוף 3 דקות מכל צד.
2 מוציאים את העוף ומכניסים עגבניות או עגבניות מרוסקות. אם משתמשים בעגבניות טריות, מכסים ומבשלים בינונית כ-8 דקות. אם משתמשים בעגבניות מרוסקות מחממים 2 דקות וממשיכים לשלב הבא.
3 מוסיפים את הזיתים והשום ומבשלים 4 דקות.
4 שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר ביחד עם המים. מכסים את הסיר חלקית ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3 דקות, מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 12 דקות.
5 מוסיפים את העדשים למחבת עם רוטב העגבניות ומערבבים. מניחים למעלה את פיסות העוף ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות.
6 מוציאים את פיסות העוף ומחלקים את העדשים ברוטב בין הצלחות. מניחים למעלה את פיסות העוף ומגישים.