חזה עוף בקארי עם גרגירי חומוס
תבשיל עוף מהיר, קל וטעים עם גרגרי חומוס ורוטב עגבניות-קארי עשיר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
חצי קילו חזה עוף
רבע כוס קמח מעורבבת עם רבע כפית מלח
50 גרם מרגרינה
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
לרוטב קארי
1 בצל גדול
1 פלפל ירוק
1 כף קמח
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
100 גרם רסק עגבניות
2 כפיות אבקת קארי
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 חותכים את חזה העוף לחתיכות בינוניות בגודל של כ-4/4 ס"מ. משטחים אותן בפטיש שניצלים.
2 קוצצים את הבצל וחותכים את הפלפל הירוק לקוביות.
3 מקמחים את הבשר בתערובת הקמח והמלח, ומטגנים קלות במרגרינה במחבת גדולה. כשהעוף משחים משני הצדדים מוציאים לצלחת.
4 באותה מחבת מטגנים את הבצל הקצוץ ואת חתיכות הפלפל, עד שהם מתרככים מאוד אך לא משחימים. בוזקים כף אחת של קמח ומטגנים עוד דקה.
5 מוסיפים מלח, פלפל, אבקת מרק, רסק עגבניות, אבקת קארי ומים. בוחשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דקות.
6 מוסיפים את העוף וגרגירי החומוס ומבשלים 30 דקות נוספות.
• ניתן להכין כמה שעות מראש, או אפילו יום שלם. לפני ההגשה יש לחמם לאט לאט. הטעם נשמר יפה.