אוכל
צילום׃ baronm10, אוכל מכל הלב

חזה עוף בקארי עם גרגירי חומוס

תבשיל עוף מהיר, קל וטעים עם גרגרי חומוס ורוטב עגבניות-קארי עשיר

baronm10 | אוכל מכל הלב | פורסם 30/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חצי קילו חזה עוף
רבע כוס קמח מעורבבת עם רבע כפית מלח
50 גרם מרגרינה
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

לרוטב קארי

1 בצל גדול
1 פלפל ירוק
1 כף קמח
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
100 גרם רסק עגבניות
2 כפיות אבקת קארי
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 חותכים את חזה העוף לחתיכות בינוניות בגודל של כ-4/4 ס"מ. משטחים אותן בפטיש שניצלים.

2 קוצצים את הבצל וחותכים את הפלפל הירוק לקוביות.

3 מקמחים את הבשר בתערובת הקמח והמלח, ומטגנים קלות במרגרינה במחבת גדולה. כשהעוף משחים משני הצדדים מוציאים לצלחת.

4 באותה מחבת מטגנים את הבצל הקצוץ ואת חתיכות הפלפל, עד שהם מתרככים מאוד אך לא משחימים. בוזקים כף אחת של קמח ומטגנים עוד דקה.

5 מוסיפים מלח, פלפל, אבקת מרק, רסק עגבניות, אבקת קארי ומים. בוחשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דקות.

6 מוסיפים את העוף וגרגירי החומוס ומבשלים 30 דקות נוספות.

• ניתן להכין כמה שעות מראש, או אפילו יום שלם. לפני ההגשה יש לחמם לאט לאט. הטעם נשמר יפה.