אוכל
צילום׃ חיה מרום, Soul Food

צלי כבדים ותפוחי אדמה

משובח, טעים והכי חורפי שיש

חיה מרום | Soul Food | פורסם 31/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו כבדי עוף נקיים

5 תפוחי אדמה בגודל בינוני או 3 גדולים

3-4 כפות שמן קנולה

בצל גדול מאד קצוץ גס

2 שיני שום קצוצות גס

1/2 – 1 כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל צ'ילי גרוס

כפית גדושה אבקת מרק עוף

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 חותכים את כבדים ל-3 או 4 חתיכות, שוטפים ומסננים היטב.

2 מקלפים ושוטפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות עגולות דקות מאד, בעובי של 3-4 מ"מ, גג 1/2 ס"מ.

3 מחממים מחבת גדולה, רצוי טפלון. מוסיפים את השמן, מחממים חצי דקה ומצרפים את הבצל.

4 מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את הכבדים, השום ומטגנים עד סגירתם והשחמה קלה.

5 זה הזמן להוסיף את תפוחי האדמה, מערבבים היטב. לא להיזהר יתר על המידה, גם אם תפוחי האדמה נשארים לא אחידים ונשברים זה יופי, ורק תורם לתבשיל.

6 מוסיפים את התבלינים. לא מוסיפים מים. מכסים, מנמיכים את הלהבה, ללהבה נמוכה, ומבשלים כך ללא מים.

7 מדי פעם מנערים את המחבת, ואף מערבבים ערבוב עדין עם כף. זמן הבישול נע בין 20 דקות ל-30 דקות, תלוי בעובי תפוחי האדמה. כדי לשמור על עסיסיות הכבדים, רצוי שעובי תפוחי האדמה יהיה דק ככל האפשר.

8 ניתן להוסיף רק אם מוכרחים 1/4 כוס מים.

* המתכון התפרסם בבלוג Soul Food