אוכל

עוף בקארי, עגבניות וכוסברה של לימור

מתכון קל להכנה ומלא בארומה

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

10 שוקיים של עוף נקיות
שמן לטיגון
7 בצלים קלופים, חצויים ופרוסים
8 שיני שום חתוכות

תבלינים

1 כף כורכום
3 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית סודניה גרוסה (צ'ילי יבש)
6 תרמילי הל מפוצחים
6 מסמרי ציפורן
1 כף קארי
1 כף כמון
מלח ופלפל שחור
½ כפית גרגרי כוסברה טחונה (אופציונאלי)
½ כפית קינמון טחון (אופציונאלי)
½ כפית זנגביל טחון (אופציונאלי)
8 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות בינוניות
2 זרי כוסברה קצוצים
½ פלפל ירוק חריף

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר רחב את שוקי העוף בשמן עד להזהבה. מוציאים לצלחת. 2. באותו הסיר, מטגנים את הבצל בשמן לריכוך ומוסיפים את שיני השום. מערבבים כדקה. 3. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כשלוש דקות נוספות. 4. מחזירים את העוף אל הסיר, מערבבים מעט ומוסיפים את העגבניות החתוכות, הכוסברה והפלפל החריף. מערבבים שוב, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהעוף מוכן ורך, בערך כשעה. 5. מגישים חם עם אורז לבן.