אוכל
צילום׃ istockphoto

חזה מולרד עם חזה עופיונים במשרה ליקר רימונים

מוגש על מצע מחית ארטישוק ירושלמי עם אספרגוס ברוטב קונפי רימונים ולימונית

מאיר רוזנברג | מלון רימונים גלי כנרת | פורסם 06/09/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

500 גרם חזה מולרד

5 י"ח חזה עופיון

100 סמ"ק ליקר רימונים

כפית ג'ינג'ר טרי טחון

700 גרם ארטישוק ירושלמי

50 גרם מחמאה

400 גרם אספרגוס טרי

כף שמן

1 כוס גרגרי רימונים

2 כפות סוכר

1 כפית מיץ לימון

1 כוס מים

1 כף קורנפלור

2 כפות לימונית קצוצה

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 חותכים חזה מולרד לנתחונים.

2 משרים את חזה העופיונים בליקר הרימונים והג'ינג'ר.

3 מקלפים את הארטישוק הירושלמי, חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך.

4 משאירים מעט מים, מוספים את המחמאה, המלח והפלפל וטוחנים את המסה עד לקבלת פירה.

5 בסיר נפרד, בחום נמוך, מבשלים את גרגרי הרימונים עם הסוכר ומיץ הלימון, עד לקבלת קונפיטורה, מוספים 1/2 כוס מים ומרתיחים כ-5 דקות, מסמיכים את הנוזל עם בלילה של 1/2 כוס מים קרים והקורנפלור ומוספים את הלימונית הקצוצה.

6 צולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-30 דקות את חזה העופיונים, במחבת מקפיצים את חזה המולרד במעט שמן עם מעט מלח ופלפל.

7 חותכים את האספרגוס לרצועות באורך של 5 ס"מ, ומבשלים בישול קצר.

8 סידור הצלחת: מניחים במרכז הצלחת את פירה הארטישוק, עליו מניחים את חזה העופיון ועליו את חזה המולרד, מסביב מפזרים את האספרגוס, ובוזקים את הרוטב מסביב למנה.

>> כל המתכונים לראש השנה