אוכל
צילום׃ דניאל בר און

רולדת חזה עוף במילוי בקרם ערמונים

מנה עיקרית ומושקעת של רולדת עוף ממולאת פטריות שלמות לצד פירה בטטה מתקתק עם אגוזי קשיו. כמה שלבים פשוטים וזה עובר

ג'וש סטיל | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חבילות ערמונים

100 פירורי לחם

ביצים

מלח

פלפל

מיץ לימון

פטריות שיטאקי יבשות

חזה עוף

פטריות שמפיניון

תרד

לפירה:

בטטות

אגוזי קשיו

מיץ תפוזים

כמון

מלח

פלפל אנגלי

קינמון

סוכר חום

אגוז מוסקט

שמן זית

בצלצלי שאלוט

שום

יין אדום

קמח

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון שמים ערמונים, פירורי לחם, ביצים, מלח, פלפל, מיץ לימון, פטריות שיטאקי יבשות ומעבדים למחית חלקה.

2. דופקים את חזה העוף לעובי של 1 ו-1/2 ס"מ. מסדרים את מלית הערמונים במצע. קוצצים את קצות הפטריות ומסדרים את כיפות הפטריות במרכז מחית הערמונים. מגלגלים את חזה העוף על המלית, מהדקים בעזרת ניילון נצמד ליצירת רולדת העוף.

3. זורקים את הרולדה עם הניילון הנצמד לתוך מים שחוממו לטמפרטורה של 60 מעלות ומבשלים בסיר בטמפרטורה קבועה של 60 מעלות למשך 40 דקות. חולטים את התרד במשך דקה במים רותחים. סוחטים ומעבירים למגבת מטבח לייבוש.

4. מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות של 2 וחצי ס"מ ומעבירים לסיר עם מים רותחים ומומלחים עד שהן מתרככות. מסננים את הקוביות, מועכים ומעבירים את הפירה דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה.

5. בקערה חסינת חום מערבבים קשיו עם מיץ תפוזים, כמון, סוכר חום, מלח ופלפל ומעבירים לתנור לקלייה עד להזהבה. מעבירים את האגוזים הקלויים למכתש ועלי וגורסים אותם.

6. מערבבים את האגוזים אל תוך הפירה עם פלפל אנגלי, קינמון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

7. בעזרת קולפן יוצרים סרטים של בטטה ומכניסים למים רותחים מומלחים למשך 2 דקות. מסננים ומייבשים על מגבת מטבח.

8. בסיר עם שמן שחומם מראש ל-190 מעלות מטגנים את סרטי הבטטה עד שהם קריספיים.

9. במחבת שמים בצלצלי שאלוט קצוצים ושום קצוץ ביחד עם שמן זית ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים יין אדום ומצמצמים לשני שליש מהיין. מוסיפים קמח, מלח ופלפל וטורפים מידית. ממשיכים לטרוף עד לקבלת רוטב סמיך.

10. מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה ומניחים את הרוטב בקערית קטנה. מחממים מחבת עד שהיא לוהטת, מסירים את הניילון מהעוף המבושל, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים למחבת הלוהטת שמן זית ומטגנים את העוף מכל צדדיו עד להשחמה מלאה.

11. הרכבת המנה: מסדרים את התרד בצלחת הגשה כמצע, חותכים את העוף לעיגולים ומניחים את העיגולים בחפיפה חלקית על התרד. מגישים את רוטב בקערית קטנה. מניחים לצד העוף כמה כפות גדושות מפירה הבטטה, מפזרים מעל אגוזי קשיו קלויים וקצוצים גס. מסדרים את צ'יפס הבטטה בתוך מחית הבטטה כשהם בולטים כלפי מעלה.

* מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים