קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס
בלי להגזים - מדובר בקציצות האפויות הכי טעימות שיצא לנו לאכול. עד כדי כך, שאפשר לוותר על הרוטב וליהנות מהן כמו שהן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
לרוטב:
4 כפות שמן קנולה
3 בצל פרוס לחצי טבעת
3 גזר פרוס לחצי טבעת
4 זוקיני ירוק פרוס לחצי טבעת
5 שיני שום כתוש
2 כפות ג'ינג'ר כתוש
כף מחית קארי ירוק
3 פחיות קרם קוקוס (לא "נוזל קוקוס" שהוא דליל יותר)
כף מלח
כף אבקת קארי צהוב
לקציצות:
1 ק"ג הודו טחון
2 ביצים
200 גרם פירורי לחם
1 גזר מגורד
2 קישוא מגורד
3 בצל בינוני מגורד
כף שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית כוסברה טחון
5 כפות שמן קנולה
2 שיני שום כתושות
לקישוט:
טבעות בצל ירוק
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מאדים מעט את הבצל והגזר בשמן כ-5 דקות. מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר וממשיכים לאדות כ-2 דקות.
2 מוסיפים את קרם הקוקוס, הקארי הירוק והצהוב, המלח והזוקיני, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
3 מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ומכדררים כ-50 כדורי בשר. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה.
4 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד (250 מעלות) למשך 10 דקות (כדאי לסובב את התבנית לאחר 5 דקות לקבלת השחמה אחידה).
5 לפני ההגשה מכניסים את הקציצות לרוטב ומביאים לרתיחה.
* אין להרתיח את הרוטב לאורך זמן מאחר והוא עלול "להישבר", כלומר שהשומן ייפרד מהנוזלים והרוטב יאבד את מרקמו וטעמו הטוב.
6 מקשטים עם בצל ירוק ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!