אוכל

כנפיים ברוטב חריף מתוק

מתכון סיני מנצח לכנפיים

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 קילו כנפיים ללא עור מחולקות לשניים
מעט קורנפלור
2 ביצים
½ כפית מלח
מעט פלפל לבן
שמן לטיגון עמוק

לרוטב

2 כפות רוטב סויה שחור
½ כוס סירופ מייפל
½ כפית מלח
רוטב צ'ילי לפי הטעם
1-2 פלפל חריף יבש
1 כפית שמן שום

אופן ההכנה:

1 לכנפיים: מערבבים את הביצים יחד עם הקורנפלור, המלח והפלפל הלבן לקבלת בלילה לא סמיכה במיוחד. 2. משרים את הכנפיים בבלילה 3-5 דקות. 3. בסיר גבוה מחממים את השמן, כשהוא חם מטגנים בו את הכנפיים כ-10 דקות, לאחר שמנערים אותן מעודפי בלילה. 4. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בקערה. 5. לרוטב: מבשלים את כל חומרי הרוטב, מלבד שמן השום, בסיר קטן עד שהרוטב מצטמצם לסירופ. 6. מוסיפים את הכנפיים המטוגנות לרוטב ומבשלים עד שהרוטב מצפה היטב את הכנפיים, מוסיפים ברגע האחרון שמן השום בשביל שהכנפיים תקבלנה ברק וניחוח. 7. מעטרים ברצועות פלפל ירוק או אפונה ומגישים חם עם אורז לבן.