עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה
מתכון של אהרוני לעוף שלם בתנור, שצולים עם תפוחי אדמה קטנים ורוטב משובח של שמן זית, עשבי תיבול ולימון
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 עוף שלם טרי
קילו וחצי תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם
1 לימון שלם
לרוטב:
חצי כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
1 כף קליפת לימון מגורדת
4 שיני שום שלמות
2 כפות עלי תימין
2 כפות עלי רוזמרין קצוצים
5 עלי מרווה קצוצים
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2 במעבד מזון מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
3 מפרידים בזהירות בין העור לבשר העוף ומורחים בינם חלק מהתערובת.
4 מורחים את יתרת התערובת על העוף ותפוחי האדמה. את הלימון השלם דוחפים אל תוך העוף.
5 מפזרים את תפוחי האדמה החצויים בתבנית צלייה, עליהם מניחים את העוף, עם החזה כלפי מעלה.
6 מכניסים לתנור שחומם מראש וצולים. לאחר 25 דקות הופכים את העוף ומניחים אותו על צידו.
7 צולים 15 דקות נוספות. הופכים פעם נוספת את העוף הפעם לצידו השני וצולים עוד 15 דקות. לבסוף מניחים את העוף עם הגב כלפי מעלה וצולים עוד 10 דקות.