אוכל
צילום׃ מסעדת גספאצ'יו

עוף בדבש, שזיפים ויין אדום

שוקי עוף עסיסיים ברוטב עם מתיקות משכרת

| יד מרדכי | פורסם 14/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

שוקיים נקיים ומנוגבים בנייר סופג
8-9 בצלי שאלוט קלופים
8-9 שזיפים מיובשים
4 כפות גדושות מעדן שזיפים
3 כפות דבש מפרחי בר
כוס יין אדום
2 כפות שמן זית פירותי עשיר
1 כף שמן קנולה
1 כפית שטוחה מלח
5-6 גרגירי פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן והדבש בסיר רחב, מוסיפים את השאלוט ומזהיבים.2. מוסיפים את העוף ומניחים לו להזהיב מעט מכל צד.3. מוסיפים את היין, המלח והפלפל, ומניחים לנוזל להצטמצם.4. מוסיפים מעדן שזיפים, שזיפים, ומכסים במים עד לגובה העוף.5. מכסים ומנמיכים להבה.6. מבשלים כ- 30 דקות, עד שהעוף מוכן.7. פותחים מכסה ומצמצמים נוזל, מתקנים תיבול.8. אפשר להעביר לכלי חרס, ולהשחים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-220.