צילום׃ Ian O'Leary, GettyImages IL
שוקיים מתובלות עם שומשום
מנה עיקרית פיקנטית
תמי אקרמן | תוכנית הבוקר של קשת
| פורסם 30/07/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
הצעת הגשה:
את המנה כדאי להגיש עם אורז
מרכיבים (5 מנות):
כ-12 שוקיים קטנות של עוף טרי ונקי
לרוטב:
רבע כוס שמן
רבע כוס דבש נוזלי
רבע כוס רוטב טריאקי
רבע כוס יין אדום יבש
2 כפות ג'ינג'ר טרי חתוך למקלונים דקיקים
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן שומשום
4 כפות שומשום
2-1 כפות רוטב פירי-פירי בחריפות בינונית, או חצי כמות רוטב טבסקו
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים מראש תנור לחום גבוה (180 מעלות צלסיוס) מסדרים את העוף על תבנית אפייה שטוחה/2. מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב. מוסיפים בהדרגה את רוטב הפירי-פירי או הטבסקו, עד שמגיעים לחריפות נעימה. מתקנים את התיבול עם מלח ופלפל, אם צריך.3. יוצקים את הרוטב על העוף ומגלגלים את הנתחים כדי לקבל ציפוי אחיד. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במרכז התנור כחצי שעה. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד חצי שעה נוספת לפחות, עד שהעוף מוכן.