אוכל

עוף חמוץ-מתוק עם אורז

המנה הסינית הקלאסית

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 23/07/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 פלפל אדום חתוך לשמיניות
1 פלפל ירוק חתוך לשמיניות
1 בצל סגול חתוך לשמיניות
4 בצלים ירוקים קצוצים גס
5 טבעות אננס (משימורים) חתוכות לקוביות גדולות
חצי קילו בשר פרגיות חתוך לריבועים קטנים
1 כוס קמח תופח
1 ביצה
קורט מלח
קורט פלפל לבן
שני שליש כוס סודה
שמן לטיגון עמוק

חצי כוס דבש
חצי כוס רוטב סויה
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס נוזלי שימור של האננס
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים מעט שמן בווק ומקפיצים בו את הבצלים והפלפלים שתי דקות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת. מוסיפים עוד שמן לווק כך שיתאים לטיגון עמוק. מחממים את השמן. 2. בינתיים מערבבים קמח, ביצה, מלח, פלפל לבן וסודה לקבלת בלילה אחידה. טובלים בה את נתחי הפרגיות ומטגנים עד להזהבה בשמן עמוק בווק. מוציאים בכף מחוררת לצלחת. 3. שמים את חומרי הרוטב בסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עוד חמש דקות. טועמים ומוסיפים לימון אם צריך. 4. נפטרים מרוב השמן שבווק (משאירים כשתי כפות) ומחזירים פנימה את הירקות ונתחי העוף. מוסיפים גם את ריבועי האננס. מערבבים, יוצקים את הרוטב מעל, מערבבים בעדינות ומגישים עם אורז לבן.