אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות עוף עם שומר ואפונה

מאז ומעולם הייתה לנו חיבה לקציצות עוף, ולכאלה שלא צריך לטגן - על אחת כמה וכמה. קבלו אותן בתוספת משגעת של אפונה ושומר, עם הרבה כורכום ושום

יוסי שטרית | mako אוכל | פורסם 04/10/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 179 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקציצות:

1 ק"ג עוף טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

5 שיני שום, קצוצות

מלח

פלפל שחור

½ כף כורכום

לרוטב:

½ כף כמון

½ כף כורכום

½ כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

3 שומרים בינוניים, חצויים

10 שיני שום, קלופות (שלמות)

1 ליטר ציר עוף (אם אין - מים)

½1 כוסות אפונה, מופשרת וחלוטה (או טרייה בעונה)

עוד מעט שמן זית

½ חבילה שמיר, קצוצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.

2 מערבבים יחד את הכמון, הכורכום, חצי כוס שמן זית, המלח והפלפל.

3 מסדרים בסיר את השומרים והשום ושופכים את הרוטב. מוסיפים ציר עוף כך שיגיע לגובה של שתי אצבעות מעל הירקות.

4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכניסים את הקציצות. מבשלים כ-20 דקות (אין צורך לטגן אותן לפני).

5 מוסיפים את האפונה, בוזקים מעל מעט שמן זית ומפזרים את השמיר הקצוץ.

* המתכון באדיבות יוסי שטרית ממסעדת קיטשן מרקט.

>> הכנתם? ספרו לנו איך יצא!