אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

כבדים מוקפצים עם חזה עוף

מנה פשוטה, מוקפצת ומתובלת היטב, שמכינים ברבע שעה וממשיכים להתמוגג איתה עד הערב

אלקנה ביטון | mako | פורסם 20/02/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קילו כבדים כהים ויפים
חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות
3 בצלים לבנים בינוניים
5 שיני שום
שמן זית
מלח
פלפל
כמון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור (מי שרוצה) ל-250 מעלות וממתינים. בינתיים פורסים את הבצל לרצועות ואת השום לפרוסות.

2 מחממים מחבת עם כרבע כוס שמן זית ומתחילם לטגן את הבצל. במקביל מסדרים את הכבדים על רשת ומכניסים לתנור ל-5 דקות, עד להקזת הנוזל הדמי מהכבד (כאמור, רק מי שרוצה).

3 כשהבצל מזהיב מוסיפים לו את רצועות העוף, וממשיכים לטגן.

4 מוסיפים את הכבדים ומתבלים. הכבדים יישארו רעננים ועסיסיים, ויקבלו מרקם נימוח.

5 קורעים את הצלחת עם לחם וכוס קולה, או בתוספת של אורז או ספגטי.