צילום׃ אלקנה ביטון
כבדים מוקפצים עם חזה עוף
מנה פשוטה, מוקפצת ומתובלת היטב, שמכינים ברבע שעה וממשיכים להתמוגג איתה עד הערב
אלקנה ביטון | mako
| פורסם 20/02/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
קילו כבדים כהים ויפים
חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות
3 בצלים לבנים בינוניים
5 שיני שום
שמן זית
מלח
פלפל
כמון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור (מי שרוצה) ל-250 מעלות וממתינים. בינתיים פורסים את הבצל לרצועות ואת השום לפרוסות.
2 מחממים מחבת עם כרבע כוס שמן זית ומתחילם לטגן את הבצל. במקביל מסדרים את הכבדים על רשת ומכניסים לתנור ל-5 דקות, עד להקזת הנוזל הדמי מהכבד (כאמור, רק מי שרוצה).
3 כשהבצל מזהיב מוסיפים לו את רצועות העוף, וממשיכים לטגן.
4 מוסיפים את הכבדים ומתבלים. הכבדים יישארו רעננים ועסיסיים, ויקבלו מרקם נימוח.
5 קורעים את הצלחת עם לחם וכוס קולה, או בתוספת של אורז או ספגטי.