אוכל
צילום׃ דניה ויינר, מתכוניישן

השניצל המושלם

מתכון לשניצל ביתי עסיסי ורך מתובל בשום וחרדל, מנה שכל אחד אוהב

דניה ויינר | מתכוניישן | פורסם 29/03/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

להשרייה:

2 ביצים, טרופות

2 כפות גדושות חרדל

4-3 שיני שום, מעוכות

פלפל גרוס

1 קילו חזה עוף, דק

לטיגון:

1.5 כוסות פירורי לחם

1.5 כוסות פירורי פנקו

מלח ים ופלפל גרוס טרי

שמן קנולה

להגשה:

לימון

חרדל איכותי (עדיף חלק)

אופן ההכנה:

1 בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מצרכי ההשרייה מלבד העוף. מוסיפים את העוף ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעתיים לפחות (עדיף למשך לילה).

2 מוצאים את העוף מהקירור ונותנים לעמוד בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות. בינתיים, מערבבים יחד בצלחת שטוחה את פירורי הלחם והפנקו ומתבלים במלח ים ופלפל.

3 טובלים את העוף בתערובת הפירורים.

4 מחממים שמן קנולה במחבת גדולה על אש גבוהה. כשהשמן חם מאוד מוסיפים את העוף (לא לשים יותר מדי בבת אחת). מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

5 מגישים חם עם לימון וחרדל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!