אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן

חזה עוף פריך ברוטב קארי צהוב

נתחי עוף עסיסיים במעטפת פריכה, שמשכשכים להם ברוטב קארי מטריף. אפשר להחליף את השעועית בכל ירק שתרצו, וחובה להגיש עם אורז

אליטה אופק | אסייתי, הוצאת מודן | פורסם 08/06/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

המרכיבים (6-5 מנות):

500 גרם חזה עוף, פרוס דק

רבע כוס רוטב סויה

6 כפות קורנפלור

2 כפות שמן

300 גרם שעועית ירוקה, טרייה או קפואה

לרוטב קארי צהוב:

2 כפות שמן

3 שיני שום, פרוסות

3 פרוסות ג'ינג'ר

3 עלי קפיר ליים (לא חובה)

2 כפות גדושות מחית קארי צהובה

750 מ"ל קרם קוקוס (רצוי עם אחוזי שומן גבוהים)

1 כוס מים חמים

כף וחצי סוכר דקלים קצוץ או סוכר חום

3 כפות רוטב סויה

כף וחצי רוטב דגים

אופן ההכנה:

1 נשרה את חזה העוף בקערה עם רוטב הסויה למשך 10 דקות או עד שעה במקרר.

2 נסנן את חזה העוף מרוטב הסויה, נייבש מעט ונצפה בקורנפלור.

3 נחמם במחבת את השמן ונטגן את העוף דקה מכל צד, עד שהעוף מזהיב מעט (הוא ימשיך להתבשל ברוטב.) נוציא ונניח בצד.

4 נכין את רוטב הקארי הצהוב: במחבת נוספת נחמם את השמן ונטגן את השום, הג'ינג'ר והקפיר ליים במשך דקה.

5 נוסיף את הקארי ונפתח אותו בטיגון דקה-שתיים בשמן.

6 נוסיף את קרם הקוקוס, המים, הסוכר, רוטב הסויה ורוטב הדגים ונערבב היטב. נבשל על להבה נמוכה 15 דקות לגיבוש טעמים.

7 נוסיף את השעועית הירוקה ואת נתחי חזה העוף. ניצוק מהרוטב על העוף, כך שיספוג אותו היטב מכל הצדדים. נכסה ונבשל על להבה בינונית עוד 10 דקות. מומלץ להגיש על אורז.

אסייתי - הכריכה (צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן)
אסייתי - הכריכה|צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן

לעוד מתכונים מתוך הספר "אסייתי" של אליטה אופק