אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי

חזה עוף עסיסי עם ירקות קלויים ברוטב משגע

מנה עיקרית המוגשת יחד עם התוספת‮

בני סיידא | בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת | פורסם 12/08/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לחזה העוף והמשרה‮

6‮ ‬חצאי חזה עוף שלמים, 200 גרם כל אחד
4 ‬שיני שום, כתושות
2‮ ‬כפיות חרדל
1‮/‬2‮ ‬כוס שמן זית
1‮/‬3‮ ‬כוס יין לבן יבש
מיץ מלימון אחד
פלפל שחור גרוס
שמן‮, ‬לטיגון חצי עמוק
1 ‬כוס קמח

לירקות

2‮ ‬חצילים בינוניים בקליפתם‮, פרוסים לאורך
2‮ ‬זוקיני, פרוסים לאורך
1‮‬בצל סגול, פרוס
1 ‬פלפל אדום, חתוך לרצועות רחבות
1‮‬פלפל צהוב‮, ‬חתוך לרצועות רחבות
10‮ ‬שיני שום, קלופות
6‮ ‬עגבניות, חצויות לרוחב
שמן זית ‬להברשה

לרוטב

1‮ ‬כף חרדל דיז'ון‮
‬ 1‮ ‬כף חרדל גרגירים
6‮ ‬שיני שום, כתושות
2‮ ‬כפות צלפים
3‮ ‬כפות חומץ בן–יין אדום
2 ‬כפות חומץ בלסמי
2 ‬כפות עלי תימין
2 ‬כפות רוזמרין קצוץ דק
1‮/‬2‮ ‬כוס שמן זית
3 ‬כפות שמן קנולה
1 ‬כף סוכר חום
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 להשריה: מערבבים בקערה את חזות העוף עם יתר מרכיבי המשרה ושורים במקרר שעתיים‮.‬2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). ‬מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ‬בגובה‮ ‬2‮ ‬ס"מ. ‬מוציאים את חזות העוף מהמשרה, מקמחים משני הצדדים ומטגנים עד שיזהיבו, 3 דקות מכל צד. מעבירים לתבנית ואופים‮ ‬20‮ ‬דקות‮.‬3. במקביל‮ ‬מכינים את הירקות: מחממים מחבת פסים או‮ ‬ משטח צלייה יצוק ברזל. ‬מברישים את הירקות ושיני השום ‬בשמן זית משני הצדדים, וצולים, מעט בכל פעם, עד שהירקות יתרככו. מעבירים לקערה‮.‬4. להכנת הרוטב: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, יוצקים על הירקות ומערבבים.5. להגשה: מניחים כל חזה עוף בצלחת אישית ומניחים לידם מעט מהירקות הקלויים. מגישים עם לחם טרי‮.‬