חזה עוף עסיסי עם ירקות קלויים ברוטב משגע
מנה עיקרית המוגשת יחד עם התוספת
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לחזה העוף והמשרה
6 חצאי חזה עוף שלמים, 200 גרם כל אחד
4 שיני שום, כתושות
2 כפיות חרדל
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס יין לבן יבש
מיץ מלימון אחד
פלפל שחור גרוס
שמן, לטיגון חצי עמוק
1 כוס קמח
לירקות
2 חצילים בינוניים בקליפתם, פרוסים לאורך
2 זוקיני, פרוסים לאורך
1בצל סגול, פרוס
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות רחבות
1פלפל צהוב, חתוך לרצועות רחבות
10 שיני שום, קלופות
6 עגבניות, חצויות לרוחב
שמן זית להברשה
לרוטב
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף חרדל גרגירים
6 שיני שום, כתושות
2 כפות צלפים
3 כפות חומץ בן–יין אדום
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות עלי תימין
2 כפות רוזמרין קצוץ דק
1/2 כוס שמן זית
3 כפות שמן קנולה
1 כף סוכר חום
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 להשריה: מערבבים בקערה את חזות העוף עם יתר מרכיבי המשרה ושורים במקרר שעתיים.2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מחממים שמן לטיגון חצי עמוק בגובה 2 ס"מ. מוציאים את חזות העוף מהמשרה, מקמחים משני הצדדים ומטגנים עד שיזהיבו, 3 דקות מכל צד. מעבירים לתבנית ואופים 20 דקות.3. במקביל מכינים את הירקות: מחממים מחבת פסים או משטח צלייה יצוק ברזל. מברישים את הירקות ושיני השום בשמן זית משני הצדדים, וצולים, מעט בכל פעם, עד שהירקות יתרככו. מעבירים לקערה.4. להכנת הרוטב: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, יוצקים על הירקות ומערבבים.5. להגשה: מניחים כל חזה עוף בצלחת אישית ומניחים לידם מעט מהירקות הקלויים. מגישים עם לחם טרי.