אוכל
צילום׃ istockphoto

חזה עוף על מצע רוטב תפוחים ודבש מתובל

מנה עסיסית ועשירת טעמים

פיליס גלזר | עושים חיים וטעים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

חזה העוף

3 חזה עוף מנוקים ודפוקים (כמו לשניצל)
שמן שומשום או שמן חמניות

הרוטב

1 קופסאת רסק תפוחי עץ ללא סוכר במשקל  600 גרם
½ כוס יין אדום יבש
4 כפות דבש
1 כך רוטב סויה אמיתי
¼ כפית קינמון טחון
1/8 - 1/4 כפית ציפורן טחון
קורט נדיב אגוז מוסקט טחון
1 פלפל אדום חריף קטן שלם (לא הכרחי)
עלי מרווה או פטרוזיליה מסולסלת לקישוט

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: בסיר בינוני מערבבים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. 2. מנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית, וממשיכים לבשל, בוחשים לעיתים קרובות עד שהרוטב מסמיך ואינו מימי. שומרים חם. 3. הכנת העוף: משמנים מחבת כבדה במעט שמן (עדיף מחבת כבדה עם פסים) צולים את העוף בצד אחד, עד שמתקבלים פסים כהים. הופכים בעדינות וצולים את הצד השני. (הופכים את העוף כשהוא נפרד בקלות מהמחבת) 4. מחלקים את הרוטב החם בין צלחות הגשה. מניחים מעליו את חזה העוף המוכן ומקשטים בעלי המרווה או הפטרוזיליה המסולסלת.