אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוף מטוגן פריך

קריספי פרייד צ'יקן - כנפיים ושוקי עוף בציפוי פריך של בלילת פירורים לחם. טיגנתם בשמן עמוק? אחלה, אפיתם? תרמתם גם לדיאטה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו של כנפיים ושוקיים

1/2 1 כוסות קמח

3-4 ביצים

כפית פפריקה חריפה

כף בזיליקום קצוץ (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

פירורי לחם

שמן לטיגון עמוק

לרוטב מיונז צ'ילי:

3 כפות מיונז

כף רוטב צ'ילי

אופן ההכנה:

1 מניחים את הקמח בקערה ומתבלים עם הפפריקה והבזיליקום, בכלי נפרד מקשקשים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בצלחת את פירורי הלחם.

2 מצפים את העוף בקמח ומנערים מעודפים. מעבירים לטבילה לביצה ומשם מעבירים לצלחת פירורי הלחם. אם רוצים ציפוי באמת אחיד לפירורי הלחם, אפשר להכניס אותם לתוך שקית נייר, להכניס בכל פעם כמה פיסות עוף, לסגור ולנער היטב.

3 מטגנים בשמן עמוק: הכנפיים כ-3-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ולשוקיים מוסיפים עוד דקה-שתיים מכל צד.

4 במקום, אפשר לאפות: מניחים את חלקי העוף המצופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (משומן מעט). אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (על טורבו) ל-15 דקות מכל צד.

כדאי להגיש עם רוטב מיונז צ'ילי (מערבבים את המיונז עם הצ'ילי) וקלחי תירס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!